17 ساعت طلایی برای جبران عقب ماندگی آذربایجان غربی

17 ساعت طلایی برای جبران عقب ماندگی آذربایجان غربی
حضور رییس جمهور و هیات همراه در بیست و یکمین سفر استانی در دیار اقوام و ادیان و سرزمین فرصت‌های طلایی، گامی اثربخش برای جبران عقب ماندگی‌های تاریخی این خطه از کشور بود.

به گزارش ایرنا، آیت الله سیدابراهیم رئیسی رییس جمهور کشورمان به همراه بیش از 10 عضو هیات دولت، روز جمعه 30 اردیبهشت در بیست و یکمین دور از سفرهای استانی، میهمان مردم آذربایجان غربی شدند تا ضمن حضور در جمع اقشار مختلف مردم و شنیدن دغدغه‌های آنان، در جریان اقدامات صورت گرفته در مسیر توسعه شمال غربی ترین استان کشور را قرار گرفته و طرح‌هایی را برای پوشش و جبران این عقب ماندگی‌ها در جلسه استانی هیات دولت به تصویب برسانند.

حضور در ارومیه به عنوان مرکز استان، بازدید هوایی از دریاچه ارومیه به عنوان نگین آبی آذربایجان، بازدید از مرز تمرچین در ورودی کشورمان از سمت شمال عراق و گوش جان سپردن به گلایه رانندگان حمل و نقل باری این مرز، حضور در جمع مردم مهاباد و میاندوآب، رسیدگی به دغدغه شهروندان در این شهرها و همچنین دریافت نظرات نمایندگان اقشار مختلف مردم و مدیران استانی و همچنین نمایندگان اعزامی دولت به شهرستان‌های مختلف از جمله برنامه‌های مهم و فشرده روز جمعه آیت الله رئیسی در سفر به آذربایجان غربی بود.

ورود به ارومیه؛ تسلط بر مشکلات و طرح برای رفع مسائل

آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رییس جمهور کشورمان در ابتدایی ترین ساعات صبح جمعه از طریق فرودگاه شهید باکری ارومیه، وارد آذربایجان غربی شد.

رییس جمهور در همان سخنان ابتدایی ورود، از انجام مطالعات و بررسی‌های مختلف برای آگاهی از وضعیت آذربایجان غربی توسط تیم‌های کارشناسی خبر داد و گفت: طرح‌های خوبی هم برای رفع مشکلات این استان تدوین شده که با تصویب شورای اداری با حضور وزرا در استان، عملیات اختصاص اعتبار مناسب برای آنها آغاز می‌شود.

بازدید از دستاوردهای هوا و فضا در ارومیه

در اقدامی ابتکاری، در نخستین دقایق حضور رییس جمهور در آذربایجان غربی، نمایشگاهی کوچک در خصوص اقدامات انجام شده درحوزه هوا و فضا در محوطه فرودگاه ارومیه برپا شد که مورد توجه آیت الله رئیسی هم قرار گرفت.

در این نمایشگاه، هوایپماهای فوق کوچک، پهپاد و ماهواره‌های ساخت دست جوانان اهل آذربایجان غربی در معرض دید رییس جمهور قرار گرفت که تحسین آیت الله رئیسی را در پی داشت.

پرواز به سمت دریاچه ارومیه و مرز تمرچین

رییس جمهور در اولین برنامه کاری سفر به آذربایجان غربی، رسیدگی به وضعیت مهمترین دغدغه مردم آذربایجان غربی را در دستور کار قرار داد و با بالگرد بر فراز دریاچه ارومیه رفت تا از نزدیک در جریان وضعیت نگین آبی آذربایجان و طرح های اجرایی برای احیای آن قرار گیرد.

در این بازدید مسوولان استانی ضمن ارائه گزارش در خصوص وضعیت دریاچه، اقدامات اجرایی برای احیای دریاچه را تشریح کردند؛ رییس جمهور هم بر اجرای سریع طرح های تکمیل نشده و توجه ویژه به احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد؛ تاکیدی که می تواند تسریع در احیای این نگین آبی آذربایجان را موجب شود.

بعد از حضور بر فراز دریاچه ارومیه، مرز تمرچین در بین استان های آذربایجان غربی و اقلیم کردستان عراق، دیگر مقصد سفر هوایی رییس جمهور بود که در این بازدید هم، بر توسعه تجارت بین الملل و توجه ویژه به صادرات اقلام مختلف به ویژه ارتباط بیشتر با کشورهای همسایه، از سوی رییس جمهور مورد تاکید قرار گرفت.

البته پس از آن هم، اقشار مختلف مردم مهاباد و میاندوآب میزبان آیت الله رئیسی شده و دغدغه‌های خود را مطرح کردند که همه اینها مورد توجه شخص رییس جمهور قرار گرفت.

پس از اقامه نماز جمعه در مصلای شهر میاندوآب، رییس جمهور برای اجرای برنامه‌ها و نشست‌های تخصصی برای توسعه آذربایجان غربی به ارومیه بازگشت؛ دیدار با فعالان اقتصادی و اقشار مختلف مردم و حضور در جلسه شورای اداری مهمترین جلسات فشرده رییس جمهور در ارومیه بود.

تاکید بر نقش بخش خصوصی در خنثی سازی تحریم‌ها

رییس جمهور در جمع فعالان اقتصادی آذربایجان غربی گفت: بخش خصوصی نقش و همکاری موثری در خنثی سازی تحریم‌ها داشته است.

آیت‌الله رئیسی با تاکید بر ضرورت همکاری بخش خصوصی با دولت افزود: خنثی کردن تحریم‌ها به دست بخش خصوصی خوب پیش رفته است، اما می‌تواند بهتر از این نیز پیش برود بطوریکه این روند باعث شده که سخنگوی کاخ سفید به شکست مفتضحانه سیاست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کند.

جلوگیری از تصمیمات خلق الساعه، کارآمدی نظام اداری، ثبات در تصمیم گیری، ضرورت ایجاد پارک علم و فناوری در ‌آذربایجان غربی، توجه به ظرفیت گردشگری، معدن و کشاورزی در آذربایجان غربی و توجه به ایجاد ارزش افزوده در معادن از جمله تاکیدات مهم رییس جمهور در این نشست بود.

دغدغه های اقشار مختلف مردم آذربایجان غربی؛ اقتصاد، فرهنگ و معیشت مرزنشینان

دریافت نظرات اقشار مختلف مردم در فضایی صمیمی و به دور از دغدغه، از جمله بهترین بخش های این سفر یکروزه به آذربایجان غربی بود تا جایی که رییس جمهور حتی پس از شنیدن سخنان، متن این صحبت ها را نیز دریافت می کرد تا با دقت بیشتری، آنها را مطالعه کرده و دغدغه های منتخبان اقشار مختلف مردم را بشنود.

اختصاص یکی از جوانان هر استان به عنوان مشاور رییس جمهور، توجه به رشد فرزندآوری، توجه به توزیع عادلانه در استفاده از ظرفیت مستعد اقشار مختلف به ویژه مرزنشینان، توجه به مشکلات مرزی جامعه مرزنشین، توجه به اصلاح فرهنگی و اولویت دادن به فرهنگیان در تصمیم گیری ها، توجه به توسعه آذربایجان غربی با توجه به ظرفیت های بومی، بیکاری بیش از 60 هزار نفر نیروی تحصیل کرده در استان،  توجه به ظرفیت جوانان از جمله موضوعات مطرح شده از سوی منتخبان قشرهای مختلف در این جلسه بود.

دولت سیزدهم همواره در مرکز میدان کار و تلاش

پس از سخنان 10 نفر از منتخبان اقشار مختلف مردم آذربایجان غربی، رییس جمهور به پشت تریبون رفت تا ضمن پاسخ به این صحبت ها، دغدغه های خود را نیز مطرح کند.

رییس جمهور کشورمان با اشاره به اینکه این دولت سیزدهم در میدان کار و تلاش بوده و در ادامه هم خواهد بود، گفت: در این میدان که مردم نیز در آن حضور دارند، با همه توان با فساد مبارزه می‌کنیم.

آیت الله رئیسی افزود: فقر و تبعیض و فساد زیبنده نظام اسلامی نیست و مبارزه با این سه مورد از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب است و دولت دنبال این است که زمینه‌های فساد را از بین ببرد.

وی اضافه کرد: ما در دولت برای بررسی بسترهای فساد گام‌هایی را برداشته و بر می‌داریم البته کارهایی در خصوص صدور مجوزها و برخی اقدامات اساسی نیز صورت گرفته است.

مبارزه با فقر مطلق و تلاش دولت برای بیمه کردن رایگان میلیون ها نفر، قدردانی از همراهی مردم در اقدامات اخیر دولت، برداشتن گام های موثر برای رفع مشکلات مردم، اولویت قراردادن احیای دریاچه ارومیه برای دولت، توازن و عدالت در توزیع اعتباری، توجه به دغدغه های آحاد مردم، استفاده از ظرفیت دانشگاه ها برای حل مشکلات اقتصادی استان و توجه به ظرفیت های استان آذربایجان غربی از جمله تاکیدات رییس جمهور در این دیدار بود.

پس از آن هم جلسه شورای اداری با حضور وزرا و نمایندگان اعزامی دولت به شهرستان های مختلف برگزار شد که در این جلسه بیش از سه ساعته، 157 طرح برای بهبود وضعیت آذربایجان غربی مورد تصویب قرار گرفت.

157 مصوبه برای توسعه

رییس جمهور کشورمان در تشریح مصوبات این جلسه به خبرنگاران گفت: 157 مصوبه در پایان سفر استانی به آذربایجان غربی به تصویب رسید تا در راستای توسعه این خطه از کشور اجرایی شود.

 آیت الله رئیسی افزود: این مصوبات در حوزه‌های راه، جهاد کشاورزی، نیرو، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان بوده که قرار است در حوزه های مختلف پیگیری شود.

وی اضافه کرد: در این سفر کار احداث 49 هزار واحد مسکونی در آذربایجان غربی آغاز شد که می‌تواند بخش مهمی از مشکلات مردم را که حدود 40 تا 50 درصد هزینه آنان را مسکن تشکیل می‌دهد، رفع کند.

وی اظهار کرد: در حوزه جهاد کشاورزی، قرار شد تا طرح‌هایی درحوزه آبیاری، آبخیزداری، آبخوانداری و بیابان زدایی اجرایی شود.

رییس جمهور کشورمان ادامه داد: درحوزه کشاورزی، باید مردم مساعدت کنند تا الگوی کشت تغییر یابد ولی باید توجه داشت که این تغییر به صورت دستوری نبوده و اقناعی است.

آیت الله رئیسی گفت: آذربایجان غربی می‌تواند به تولیدکننده اصلی کالاهای اساسی بخش کشاورزی تبدیل شود که در این خصوص نیازمند همکاری مردم هستیم.

وی تاکید کرد: این امر، آرزوی دست نیافتنی نیست و باید برای آن، اهتمام ویژه ای داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در سفرهای استانی شناسایی نیازها و اولویت‌ها در دستور کار جدی دولت قرار دارد، افزود: در این سفر هم ضمن حضور در جمع مردم برخی شهرهای استان، با اقشار مختلف دیدارهایی انجام شد.

رییس جمهور کشورمان با اشاره به بازدید خود از دریاچه ارومیه، از برنامه ریزی دولت برای به سرانجام رسیدن طرح احیای دریاچه خبر داد و اضافه کرد: در این سفر قرار شد تا مسوولان مربوطه کار را با جدیت دنبال کنند و در زمان کوتاهی شاهد احیای این دریاچه باشیم.

آیت الله رئیسی به حضور خود در پایانه مرزی تمرچین اشاره کرد و ادامه داد: آذربایجان غربی ظرفیت های صادراتی خوبی دارد که در همین فرصت کم فعالیت دولت سیزدهم، افزایش قابل توجهی در صادرات صورت گرفته که این روند باید ادامه یابد و همواره شاهد ارتقای تجارت مرزی و صادرات باشیم.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی با سه کشور همسایه است، اظهار کرد: فعال شدن بازارچه های مرزی یک اصل اساسی در راستای توسعه تجارت مرزی در این استان به شمار می رود و ساماندهی وضعیت کوله بری نیز در همین راستا خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این سفر، هیچ کلنگی برای احداث طرح جدید بر زمین زده نشد، گفت: دولت سیزدهم در راستای رفع مشکلات مردم فعالیت می کند و اتمام به موقع طرح های اجرایی نیمه تمام از جمله اقداماتی است که صورت می گیرد و ما درصدد هستیم تا رضایت مردم را کسب کنیم.

رییس جمهور با اشاره به اینکه طی ماه های اخیر کارهای بسیار خوبی در حوزه شکوفایی بخش معدن آذربایجان غربی انجام شده، افزود: قرار است که از ظرفیت قابل توجه معدن این استان، برای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف استفاده شود و حق مالکانه معدن به این استان برگردد.

آیت الله رئیسی اضافه کرد: البته، برای شکوفایی معادن نیز علاوه بر سرمایه گذاری 60 هزار میلیارد ریالی ایمیدرو، دهها هزار میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی هم سرمایه گذاری می‌شود.

وی اظهار کرد: درآمد حق مالکانه این بخش به همراه دیگر درآمدهای تصریح شده در قانون بودجه امسال، در صندوق پیشرفت وعدالت استانی جمع آوری می شود تا در راستای توسعه سرمایه گذاری و توسعه استان از آن بهره برده شود.

البته علاوه بر خود رییس جمهور که 17 ساعت در این سفر استانی، در حال شنیدن دغدغه های مردم و مسوولان استانی بود، وزرا و نمایندگانی نیز به شهرستان های مختلف رفته بودند که رهاورد حضور آنان، بررسی مشکلات ریز شهرستان‌های استان و ارائه گزارش به دولت و شخص رییس جمهور بود.

وزرای میراث فرهنگی، بهداشت، کشور، آموزش و پرورش، ارتباطات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان به همراه برخی از معاونان رییس جمهوری در  شهرستان های 17 گانه حاضر شده و به طور مفصل وضعیت شهرستان ها را مورد بازرسی قرار دادند.

با توجه به حضور همراه با مطالعه دولت در آذربایجان غربی، انتظار می رود که در هفته ها و ماه های آتی شاهد اجرایی شدن مصوبات دولت باشیم که نتیجه آن، توسعه استان و جبران عقب ماندگی ها خواهد بود.