دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:

هیچ عذری در اتمام پروژه های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه پذیرفتنی نیست / روند اصلاح الگوی کشت برای نجات دریاچه ارومیه به آگاهی کشاورزان برسد/ بدون مشارکت مردم احیای دریاچه ارومیه امکان پذیر نیست

هیچ عذری در اتمام پروژه های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه پذیرفتنی نیست / روند اصلاح الگوی کشت برای نجات دریاچه ارومیه به آگاهی کشاورزان برسد/ بدون مشارکت مردم احیای دریاچه ارومیه امکان پذیر نیست
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با تاکید بر اتمام هرچه زودتر طرح‌های انتقال آب به این دریاچه گفت: یکی از این طرح های مهم، طرح تصفیه خانه فاضلاب ارومیه و انتقال آب آن به دریاچه ارومیه است که باید در کوتاه ترین زمان خاتمه و به بهره برداری برسد.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان در جلسه کارگروه استانی احیای دریاچه ارومیه با انتقاد از وضعیت اجرایی طرح مدول سوم تصفیه‌خانه فاضلاب ارومیه و خط انتقال آب آن به دریاچه ارومیه، اظهار کرد: اعتبارات این طرح تمام و کمال پرداخت شده و هیچ عذری در تاخیر اتمام این پروژه پذیرفتنی نیست و مسئولان امر با تلاش شبانه روزی این طرح را در سریعترین زمان به بهره برداری برسانند.

وی‌ با تاکید بر توجه ویژه دولت سیزدهم و شخص آقای رئیس جمهور برای اتمام طرح های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه، افزود: شخص رئیس جمهور محترم پیگیر احیای دریاچه ارومیه به عنوان یک مطالبه عمومی‌ است و در همین راستا مدیران در شان و حد و اندازه دولت و به صورت جهادی وارد میدان شوند.

استاندار آذربایجان‌غربی ادامه داد: منتظر انتقال آب طرح تصفیه خانه فاضلاب ارومیه به دریاچه در بهمن ماه هستیم و در همین راستا اگر نیاز باشد باید 24 ساعته کار شود.

معتمدیان با تاکید بر ضرورت اجرای طرح اصلاح الگوی کشت برای نجات دریاچه ارومیه نیز گفت: طرح‌های نجات دریاچه ارومیه نه تنها باید مانعی برای آسیب رسیدن به معیشت کشاورزان باشد، بلکه معیشت آنان را نیز تقویت کند.

وی همچنین اطلاع رسانی روند تغییر الگوی کشت و استفاده از گیاهان کم آبر را مهم دانسته و اضافه کرد: به طور مثال، پسته 40 درصد کمتر از سیب آب مصرف می‌کند و ارزش افزوده آن 12 برابر بیشتر از سیب است که همین مورد اگر به درستی به اطلاع کشاورزان برسد، می‌تواند منجر به کاهش مصرف آب و افزایش درآمد کشاورزان شود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه احیای دریاچه بدون مشارکت مردم ممکن نیست، یادآور شد: مراکز خدمات روستایی و رسانه‌ها می‌توانند در آگاهی بخشی به مردم بسیار موثر باشند و در این زمینه جهاد کشاورزی استان فعلانه عمل کند.