با حضور فرماندار

جشن 100 سالگی مدرسه «محمدیه» در تکاب برگزار شد

جشن 100 سالگی مدرسه «محمدیه» در تکاب برگزار شد
جشن «سده محمدیه» به مناسبت گرامیداشت یکصدمین سال تاسیس اولین مدرسه در تکاب با حضور جمعی از مسوولان محلی و مدیران، معلمان و دانش آموختگان این مدرسه برگزار شد.

فرماندار تکاب در این آیین گفت: برگزاری آیین گرامیداشت یکصدمین سال تاسیس نخستین مدرسه در این شهرستان یک رویداد بزرگ، مهم و ماندگار فرهنگی است که می تواند بین نسل فرهیخته گذشته و نسل فعلی پیوند عمیقی ایجاد کند.

«علی مکرمی» با بیان اینکه تکاب یکی از مناطق جغرافیایی و فرهنگی قابل توجه در ایران است که در عرصه آموزش نوین غیر مکتب خانه ای پیشتاز بود، افزود: تاسیس مدرسه به سبک آموزش نوین در یکصد سال پیش در این شهرستان نشانه بارز و سند جاودان فرهیختگی مردم فرهنگ دوست و هنر پرور این منطقه است.

وی اظهار داشت: برگزاری این رویداد فرهنگی تلاشی برای حفظ هویت غنی فرهنگی و میراث معنوی پیشینیان به شمار می رود.

فرماندار تکاب با اشاره به قدمت فراوان تعلیم و تربیت نوین در تکاب ادامه داد: برگزاری این جشن موجب وفاق و همدلی مردم، شناساندن قدمت فرهنگ غنی و پیوند میان نسل قدیم و جدید فرهیختگان فرهنگی، ادبی و هنری تکاب شده است.

مکرمی با بیان اینکه صدمین سال تاسیس مدرسه محمدیه نماد فرهنگ، هنر و ادب تکاب است، افزود: جشن سالروز تاسیس این مدرسه یک رویداد مهم فرهنگی است که موجب شناساندن بیش از پیش تمدن و فرهنگ کهن مردمان منطقه و خلق گره بزرگ فرهنگی و ادبی نسل قدیم و جدید تکاب می شود.

وی گفت: با برگزاری جشن سالروز تاسیس اولین مدرسه در تکاب ظرفیت های فرهنگی و هنری و ادبی و سرآمدان این عرصه ها که از یکصد سال پیش منشا تحولات فرهنگی عمده ای در تکاب و شهرهای اطراف بوده اند، به خوبی معرفی می شود.

فرماندار تکاب با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانش آموخته مدرسه محمدیه تکاب نیز اضافه کرد: دانش آموختگان این مدرسه در بازتولید و اشاعه فرهنگ، علم و آگاهی در میان اقشار مختلف جامعه نقشی اساسی و ماندگار ایفا کرده اند.
 مدرسه 6 کلاسه ابتدایی محمدیه به همت مرحوم حاج سردار افشار، ارباب دهستان کوچک تکاب (تکانتپه افشار) به عنوان اولین مدرسه به سبک آموزش نوین در سال 1297 هجری شمسی تاسیس شد و سید ابوالحسن هاشمی از آموزگاران این سبک آموزشی از سوی حاکم وقت منطقه به عنوان اولین مدیر و معلم مدرسه محمدیه منصوب شد.

با تاسیس مدرسه محمدیه، منطقه تکاب افشار بسیار زودتر از سایر مناطق وارد آموزش نوین شد و فرزندان اقشار و طبقات مختلف اجتماعی توانستند از خدمات آموزش و پرورش بهره مند شوند.