به گزارش روابط عمومی فرمانداری، اسماعیل حیدری آزاد در نشست هم اندیشی معدن داران تکاب با اشاره به اینکه ایران کشور غنی در خوزه معدن و به عنوان بهشت معادن در دنیا مطرح است افزور: در زمینه ذخایر معدنی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، ساختمانی و کانیها، ظرفیت قابل توجهی برای صنایع در کشور وجود دارد که باتوجه به تغییر نوع بافت زمین در کشور تنوع سنگها زیاد است یکی از شهرستانهای پر پتانسیل کشور در این زمینه کهن دیار تکاب است که 78 معدن ثبت شده دارد که فقط 27 معدن آن مشغول به فعالیت هستند.
وی اظهارکرد: اما اکنون از فرآوری این سنگها و صنایع تکمیلی که می تواند ضمن ایجاد اشتغال ،ارزش افزوده نیز ایجاد نماید، خبری نیست.
وی ادامه داد: این منابع الهی پتانسیل بسیار بالایی در توسعه شهرستان و رفع بیکاری بسیاری از جوانان جویای کار دارد، اما اینکه این ظرفیت چقدر به روز شود و چقدر از خام فروشی کاسته شده و سنگها فراوری و حتی صادر گردیده و در زندگی مردم این کهن تاثیر گذارد، هنرمعدن داران در استفاده از تکنولوژی جدید اکتشاف و فراوری و کاستن آسیب های زیست محیطی ،ترمیم و احیای منابع طبیعی تخریب شده و حمایت مسئولین و همراهی مردم است.
فرماندار تکاب بیان کرد: کهن دیار تکاب با گنجینهای از سنگهای ساختمانی و بهخصوص سنگهای تزئینی و نما که در اختیار دارد، درزمینهٔ سرمایهگذاری بهمنظور فرآوری انواع سنگهای تزئینی، ساختمانی و مواد کانی غیرفلزی شهرستانی مستعد در استان و کشور است.
حیدری آزاد اضافه کرد: ایران به لحاظ ذخایر معدنی در جایگاه دهم جهان قرار دارد و با تولید سالانه 13 میلیون تن سنگ تزیینی و نما ، جزء پنج کشور شاخص سنگ جهان می باشد .
وی گفت: در شهرستانی با این حجم از معادن طبیعی و شمار قابل توجهی جوان بیکار ، چرا باید خام فروشی صورت پذیرد و عیر از تخریب محیط زیست و از بین بردن جاده ها ثمره دیگری برای شهرستان نداشته باشد .
وی با بیان اینکه وقتی صنعتی همچون فراوری سنگ که ظرفیت بالایی در صادرات ، اشتغال زایی و کسب ثروت دارد ، چرا باید نادیده گرفته شود، یادآور شد: میتوان گفت پدیده غیراقتصادی خام فروشی در شهرستانی مانند تکاب که نیاز اساسی به اشتغالزایی دارد باعث شده که معدن داران و فعالان صنعت سنگ تنها بهزحمت برداشت اکتفا کرده و استخراج معادن گرانبهای شهرستان، بدون فرآوری خاص را نادیده گرفته و تنها با برشهای معمولی و بهصورت خام زمینه عرضه محصولات این صنعت به بصورت خام را انجام داده و شش برابر ارزش افزوده و اشتغالزایی این حوزه نادیده گرفته شود .
فرماندار تکاب خاطرنشان کرد: با توجه به وجود معادن غنی سنگ شهرستان انتظار داریم با تلاش و سرمایه گذاری معدن داران ،و حمایت دولت و همراهی مردم عزیز هم زمان در سه حوزه معدنی، فرآوری سنگ و بازرگانی سنگ اعم از فروش داخلی و خارجی بهصورت همگون رشد کنیم و هم نگرانی های مردم عزیز از بیکاری جوانانشان رفع گردد و هم ارزش افزوده ان نصیب شهرستان گرددو قطعا احداث کارخانه های فرآوری سنگ و کارگاههای تولید طلا و حواهرات می تواند اقتصاد شهرستان را متحول نماید.