امنیت پایدار یکی از مولفه های توسعه است / هدف از سفرهای شهرستانی، شناسایی استعدادها و پتانسیل های هر منطقه است / روند اجرای مصوبات با جدیت پیگیری می شود

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: مرز رسمی تمرچین پیرانشهر نزدیک‌ترین نقطه اتصال استان های مختلف ایران به بنادر و سواحل مدیترانه است که باید از این ظرفیت استفاده کرد.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان در دیدار با اقشار مختلف مردم شهرستان پیرانشهر، افزود: مرز تمرچین به عنوان کریدوری بین المللی استان های مختلف ایران را به مرز ابراهیم خلیل در اقلیم کردستان عراق، درسیم و سواحل دریای مدیترانه متصل می کند.

وی با اشاره به اینکه پیرانشهر در اطلس توسعه ایران جایگاه ویژه ای دارد، اضافه کرد: ایجاد امنیت پایدار در این منطقه می تواند زمینه را برای توسعه صادرات و استفاده از ظرفیت تمرچین در احیای جاده ابریشم فراهم کند؛ ضمن اینکه کریدور تمرچین - درسیم می تواند یکی از گزینه های این احیا باشد.

وی با اشاره به اینکه امنیت پایدار یکی از مولفه های توسعه است، افزود: ملت ایران با همراهی و همگامی با برنامه های دولت به هیچ کسی اجازه نمی دهد که این امنیت و منافع ملی را خدشه دار کند.

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: یکی از پروژه مهم استان، انتقال آب سد کانی‌سیب به دریاچه ارومیه است که مشکل ایجاد شده برای این پروژه با کمک دانش بومی در حال ترمیم است و تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

معتمدیان اضافه کرد: هم اکنون بیشتر مطالبات مردم در اجرای پروژه انتقال آب سد کانی سیب به دریاچه ارومیه پرداخت شده و مابقی مطالبات مردم نیز در اجرای این پروژه به زودی پرداخت خواهد شد.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به طرح تحول الگوی کشت نیز گفت: دنیا به سمت کم‌آبی پیش می رود و تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات جدید به جای محصولاتی با نیاز آبی بالا یک واقعیت انکار ناپذیر است.

معتمدیان اظهار کرد: ما در طرح تغییر الگوی کشت نیازمند همکاری و همراهی مردم هستیم تا علاوه بر کاهش محصولات با نیاز آبی بالا، بهره‌وری و درآمد کشاورزان را نیز افزایش دهیم.

وی با برشمردن پتانسیل های دیگر پیرانشهر در زمینه بارش های مناسب و خاک حاصلخیز گفت: هیچ گاه نباید واژه محروم به شهرستان پیرانشهر الصاق شود چون این شهرستان از موهبت های الهی بسیار خوبی برخودار است.

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: این استان دارای 19 شهرستان مختلف با بیش از سه میلیون و 500 هزار نفر جمعیت است که با هم پازلی 19 قطعه‌ای تشکیل داده و تصویری زیبا از استان درست کرده است.

معتمدیان افزود: هدف از سفرهای شهرستانی، شناسایی استعدادها و پتانسیل های هر کدام از قطعات این پازل است و ما در صدد هستیم در این سفرها به افکار عمومی مردم و مطالبات آنان مراجعه کنیم.

 وی با اشاره به اینکه هر سفر شامل چهار مرحله است، اضافه کرد: در مرحله نخست سفر مسایل و مشکلات مردم هر منطقه شناسایی می شود و در مرحله دوم مسوولان شهرستانی همراه با تیم های مدیران ارشد استانی به بازدیدهای میدانی می روند.

وی افزود: در مرحله سوم مدیران کل جمع بندی مسایل را به معاونین استاندار اعلام می کنند تا پیشنهادات و تامین اعتبار لازم برای آنها انجام گیرد و در مرحله چهارم در قالب سفر و تشکیل شورای توسعه و برنامه ریزی استان این موارد مطرح و به رای اعضای جلسه گذاشته می شود.

معتمدیان گفت: در مرحله اول نگاه ما این است که شاخص های هر شهرستان را به میانگین استان ارتقا دهیم و در در مرحله دوم شاخص های استان را به میانگین کشوری برسانیم تا در نهایت به وضعیت مطلوب و استاندارد شاخص ها ارتقا پیدا کنیم.

استاندار آذربایجان‌غربی افزود: دبیرخانه پیگیری مصوبات سفرهای شهرستانی نیز در استانداری تشکیل شده و کارشناسان با جدیت روند اجرای مصوبات را پیگیری و رصد می کنند.