به گزارش روابط عمومی فرمانداری تکاب، عملیات احداث سد باطله کارخانه طلا زرشوران با ظرفیت دپوی 20 میلیون تُن مواد باطله به منظور ارتقا شاخص های زیست محیطی، ذخیره و بازگردانی پساب این کارخانه، ساماندهی محل تجمیع باطله و امکان فرآوری و استحصال عناصر با ارزش موجود در آن از جمله طلا، نقره و سایر عناصر از سال 1398 آغاز شده است گفت: این سد در زمینی به مساحت 50 هکتار با ارتفاع 25 متر و طول تاج 265 متر و 2 برج آبگیر به ارتفاع 10 متر احداث شده و ایستگاه پمپاژ آن توان چهارهزار و 800 مترمکعب مواد باطله در روز را دارد.
این سد باطله با بهره گیری از دانش و تخصص مهندسان، صنعتگران داخلی طبق استاندارهای جهانی با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در مدت سه سال احداث شده و برای تکمیل آن 550 مترمکعب عملیات خاکبرداری و 50 هکتار سطح ایزولاسیون با ژئو تکستابل و ژئو ممبران اجرا گردیده است.
همچنین هزار و 310 متر خط انتقال 250 میلیمتری و 710 متر خط انتقال 140 میلیمتری و پنج حوضچه خط انتقال برای تکمیل و بهره برداری از این پروژه مهم زیست محیطی احداث شده است.
طرح زیست محیطی سد باطله کارخانه طلا زرشوران از لحاظ نوع پروژه و سطح عایق بندی شده و حجم عملیات عمرانی، بزرگترین پروژه زیست محیطی کشور در بخش تولید به شمار می رود.
احداث سد باطله کارخانه طلا زرشوران یکی از مهمترین مطالبات اجتماعی و زیست محیطی منطقه بود که از 33 درصد پیشرفت فیزیکی در ابتدای سال 1401 به پیشرفت 100 درصدی و مرحله بهره برداری در 15 دی ماه امسال رسید.
بهره برداری از این طرح مهم زیست محیطی در کارخانه طلا زرشوران موجب تحول عمده و توسعه بیش از پیش بخش معادن و صنایع معدنی تکاب می شود.
افتتاح و بهره برداری از طرح زیست محیطی سد باطله کارخانه طلا زرشوران با اجرای سیاست های محرومیت زدایی دولت مردمی و انقلابی آیت الله رییسی، توجه ویژه استاندار آذربایجان غربی، پیگیری های مشترک فرماندار تکاب و نماینده مردم تکاب و شاهیندژ در مجلس و تلاش های مدیرعامل کارخانه زرشوران محقق شده و یکی از طرح های نیمه تمام تکاب است که در دولت سیزدهم تکمیل گردید.